skip to Main Content

Tisztelt Érdeklődők, kedves Látogatók!

Győr polgármestereként szívesen csatlakoztam az 5 Próbából Jeles kezdeményezéshez, amelynek a házigazdája Győr lesz. Győr egy sportos város, ahol évről-évre számos nemzetközi sporteseményt rendezünk, számos sportágban széleskörű utánpótlással rendelkezünk, emellett pedig segítjük a fogyatékkal élők sportolási lehetőségeit is. Egykori olimpikonként jól tudom, hogy a sport, a mindennapi testmozgás milyen jótékony hatással van az ember életére, a test és a szellem egészséges fejlődésére.

Polgármesterként éppen ezért küldetésemnek tekintem, hogy a város önkormányzata hozzájáruljon az egészséges generációk felnövekvéséhez, ezért biztosítjuk a sportolás széleskörű lehetőségét, és a világversenyeken keresztül ezért állítunk példaképeket a fiatalok elé.

Az 5 Próbából Jeles kezdeményezés ugyancsak a mozgást, az egészséges életmódot népszerűsíti, miközben lehetőséget biztosít a fogyatékkal élők számára is a sportolásra, és hozzájárul a társadalmi elfogadáshoz, a közös cselekvés erejéhez!

Az 5 Próbából Jeles fókuszában tehát egy nemes ügy áll, kívánom, hogy minél sikeresebb legyen a kezdeményezés, és az üzenete minél több emberhez eljusson!

Borkai Zsolt
polgármester


Tisztelt Érdeklődők! Tisztelt Résztvevők!

A Magyar Paralimpiai Bizottság elnökeként nagy örömmel köszöntöm a győri „Ötpróbából jeles!” kezdeményezést, hiszen egy olyan eseményről van szó, melynek fókuszában a sport, az egészségtudatos életmód áll, és amely közel hozza az olimpia, paralimpia eszmeiségét az emberekhez, mely sportesemények egyik legfontosabb üzenete önmagunk határainak túllépése, önmagunk legyőzése. Balczó András szavait ajánlom mindannyiunk figyelmébe: „A sport eszköz legyen arra, hogy sok mindent megtudjatok arról a világról, ami a látható világnak a háta mögött van.”

Fontosan tartom ezeket a szavakat és kiemelten fontosnak tartom az integrációt. Nagy jelentőséggel bír, hogy ezen az eseményen a fogyatékossággal élő embertársaink is rajthoz állhatnak, versenghetnek, valamint, hogy a sportverseny fődíjaként egyaránt szerepel a Tokiói Olimpiára és a Tokiói Paralimpiára való kijutás lehetősége. Fogyatékos sportszervetek vezetőjeként egyértelmű célom, hogy az épek és a fogyatékossággal élők sportteljesítménye, sportversenyei azonos szintre emelkedett értéket jelentsenek.

Úgy gondolom, hogy a résztvevők felemelő pillanatokat élhetnek át már az ötpróbák teljesítése közben is, a nyertesek pedig a sportélet legnagyobb világversenyein életre szóló élményekben részesülnek majd.

A sport egy közös nyelv, híd mely összeköt, közösség, mely befogad, a sport mindenkié!

Sok sikert kívánok a résztvevőknek, sportolóknak és a szervezőknek egyaránt!

Szabó László

a Magyar Paralimpiai Bizottság és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetségének elnöke


Kedves Látogató!

Sok szeretettel üdvözlöm a honlapom.

Kertész Tamásnak hívnak. Eddigi létezésemben nagy szerepet játszott a sport. Közel 30 évet kosárlabdáztam és sportolói pályafutásom végeztével sem szakadtam el a mozgástól. Jelenleg a Széchenyi István Egyetem Egészség-és Sporttudományi Kar Sporttudományi Tanszékén oktatok, mellette edzősködöm, valamint lehetőségeimhez mérten igyekszem segíteni akadályozott embertársaim életét, akár az EMBERsÉG DSE titkáraként, akár mint magánember.

Hiszem, hogy a sportra mindenkinek szüksége van ahhoz, hogy teljes és egészséges életet élhessen, megőrizhesse, kialakíthassa testi-lelki-szellemi egyensúlyát. Tapasztalataim alapján nyugodtan mondhatom a rendszeres fizikai aktivitás és a sportolás átsegít még a legnagyobb nehézségeken is. Ha ezt a mozgást – amit reményeim szerint, már Önök is megtapasztaltak – közösségben végezzük a hatékonysága még nagyobb lehet.

Miről is szól az 5próbából JELES Győrből – Tokyoba 2020 rendezvénysorozat?

Szeretnék a rendezvénysorozat keretén belül lehetőséget biztosítani minden kedves résztvevő számára az együtt sportolás örömére. Az 5 próba legyőzése által pedig remélem, hogy mind fizikailag, mind lelkileg erősebbé válunk, s talán Győr városának közössége is formálódik az együtt töltött élmények hatására.

Szeretnék lehetőséget biztosítani a családok és egyéni indulók számára, – életminőségüktől függetlenül – hogy legyőzhessék magukat a próbák teljesítése által, és kis szerencsével eljuthassanak akár Tokyoba is a 2020-as olimpia színhelyére.

Szeretném, ha a rendezvényen való részvétel és a hozzá kapcsolódó események által sikerülne közreműködnöm az egészségtudatos életmód elterjesztésében, mely tekintetében szerintem jócskán van tenni-és javítanivalónk.

Hiszek abban, hogy könnyebben szánjuk rá magunkat a sportolásra, ha nemcsak az eredményességre és a befutási sorrendre fókuszálunk, hanem arra, hogy mindenki a saját edzettségi szintjének, egészségi állapotának leginkább megfelelő ritmusban teljesítse az egyes próbákat barátai, szerettei társaságában.

A legfontosabb dolog az olimpiai játékokban nem a győzelem, hanem a RÉSZVÉTEL, hasonlóan az élethez: nem a diadal, az igyekezet, az akaraterő, a kitartás a fontosabb. A legalapvetőbb dolog nem az, hogy legyőzd a társaid, hanem, hogy KÜZDJ JÓL!”

                                     Coubertin

Ehhez az élményhez szeretnék lehetőség biztosítani Ön és hozzátartozói, ismerősei számára.

Köszönöm, hogy megtisztelt a figyelmével, és remélem, találkozunk az 5próbából JELES Győrből – Tokyoba 2020  rendezvénysorozaton személyesen is.

Üdvözlettel:

Kertész Tamás


Back To Top